Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2006 19:36 - посланието на бг тв (опит 1)
Автор: faq Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4735 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

имам лош навик да започвам да мисля тъкмо, когато вече съм си легнал и се предполага, че трябва да спя. но мозъкът ми точно тогава решава да се включи, при условие че почти цял ден ниюо не прави и се чуди къде да се дене и скатае (тука май няма смеещи се човечета)...

та снощи ми хрумна поредната голяма идиотщина (така казвам аз на моите мисли) за нашата си бг телевизия. все пак с това се занимавам и се предполага, че трябва именно тоя тип медиен бизенс да анализирам.

май поводът беше я за свинаря, който станал медиен магнат, я за това, че българите са супер консервативни, претенциозни, но и неспособни да изискат това, което искат.

телевизията е точно това. погледнете само риалитито: сървайвър и бигбрадър (бб). да си кажа сървайвър аз изобщо не гледам, защото ме приспива. а бб спрях да гледам преди няколко седмици, защото предаването зацикли за пореден път и отново останаха едни от най-умрелите образи в играта, което е показателно за вкуса на българина и изобщо желанието му да се забавлява.

но по същество, а по-точно какви са посланията на нашите тв. за бнт веднага ми изникна мисълта за мъртвец. едно време костенурка ги наричах, но те не дават признаци на живот, така че се обръщам към частните.

бтв се взеха много насериозно и са новият канал 1. всичко им е приспивно и подредено. изненади няма, няма вълнение. сървайвър си го правят като приспивна песничка за лека нощ. те научиха хората да си лягат в 8 пред екрана. остарели ми изглеждат... да погледнем само водещите на новините - четат като лелки обясняват ти се като 65-годишни - бавно, спокойно без нзачение къде какво се било случило. жените с умопомрачителни гримове, прически приличат на бабички вкарат някой патос и си дотам. 

слави... и той дърт. отдавна не е забавен, но е меланхоличен. гледаш го и те връща обратно в спомените или просто в навика по тва време да си пуснал бтв, щото едно време това беше събитие, а сега дори не слушаш какво си говорат, защото всеки път е едно и също, но това ти доставя кеф, чувстваш се част от екипа, и подхвърляш лафове на славчо, и след малко той вземе, че го каже. това не те изненадва, напротив радва те. казваш си: ето, познавам го тоя кви ги говори...

пълна хармония и идилия в бтв. дет са вика "млади хора ама с мислене на пенсии".

не ми се получава добре, но...

но нова тв. не знам какво да кажа тук. там нещата някак си на магия стават и без много умисъл. динамика има, но и много хаос. определено ники кънчев вече не подхожда на канала, който тая година изби в наистина екстремното с бб и голямата уста. кънчев и той се мъчи на простак да го докара, но за него е някак грозно това, все пак на години е. да си държи там стани богат и да го раздава академичен. 

новините - дойнов е номер едно. кеф да ти е да го слушаш. в определен момент човек се осъзнава, че не го интересува какво му казва, а как му го казва. нищо общо със заспалите лелки от бтв (тук включвам и мъжете, те май са повече лелки от самите жени). 

другите от нова не се търпят. щърбева хубава, но има какво да учи. новините им не са подредени, не са изчистени, но ти вкарват някаква тръпка и първичност, липсва оная стерилност, която лъха от бтв. 

репортерите на нова са нагли, ровят навсякъде, не се спират. постоянно изравят по някой нов скандал, а в бг такива бол. може цял канал или 2 да се направят за проблемите на нашата държавица. а тези на бтв какво правят спят, или пък мълчат, за да не загазят с властта, която си дебне там скрита, и контролира. много сме далече още от свободни медии тук. 

сериали - през деня яко сапун, прах за пране и пяна, внесени от горещите латино страни. разбира се, имат си чар, но това е прекалено. 

американски. ясно е, че нова е завзела пазара тук, но май само купува на килограм и не мисли много за позициониране, и тем подобни сложни работи. бтв издишат, но като се има предвид, че цялостното им послание е "да задремем пред екрана", това е напълно приемливо. 

спят си хората, а нова се бъхти. бъхти, но май без идея и просто изпробва и експериментира, но скоро ще дойде моментът, когато цялата тая дандания ще затихне, и ще трябва наистина да се помисли. според мен бб тази година беше именно пикът за тях от тази гледна точка. 

но определено за сега тяхното послание си остава "ще ви разтресем". нищо против, но насочете ни на някъде. стига сме преливали от пусто в празно. затова нова няма да мине скоро бтв. когато пуснеш бтв не знаеш какво гледаш, но знаеш, че ще те отпусне и докара до дрямка, а нова не те води никъде. в един момент те кара да тръпнеш, в друг да се смееш, в трети ти вади някакви невероятни човешки драми, в четвърти ти излиза коритаров и почва да ти говори за футбол. еми няма да се получи така. 

затова чакаме посланието на нова... аз колкот и да анализирам не мога да кажа какво е. убеден съм, че и никой там не може да го каже. може би "ден за ден. днес ме има утре - не". 

туй то.

 

 

 



Тагове:   опит,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. pti - 8)
28.11.2006 19:47
Добре дошъл :)))
цитирай
2. faq - благодаря
28.11.2006 19:52
:)
цитирай
3. mikela - Аз много харесвам Нова Телевизия и ...
28.11.2006 20:01
Аз много харесвам Нова Телевизия и предпочитам да си остане такава каквато и да не " мине скоро бтв", ако това означава да заприлича по някакъв начин на btv. Съгласна съм за Дойнов... Но според мен Нова си имат идея и стратегия и не го карат наслуки- както ти го изкарваш...
цитирай
4. анонимен - anal-iz
28.11.2006 20:05
se opraat. slavco durt, ama tzuka billiard vecer.
p.s. koga pak uspya da gledash BG TV? tova e zagubena kauza.
цитирай
5. анонимен - Pak az
28.11.2006 20:07
Post scriptum na post-a: na Doinov vinagi mu e lipsvalo prisustvie - tova e problemat na vodeshite na NTV - mnogo sa izmiti - te i na bTV sa, ama znayat kak da si gi brand-vat ;---)
цитирай
6. faq - микела,
28.11.2006 20:09
ами надявам се да си права:) благодаря за коментара.
цитирай
7. faq - анал-из
28.11.2006 20:11
знаеш как стоят нещата. какво ми задаваш въпроси хаха.
това за измитостта принципно е проблем на нова. нали затова ти обяснявам, че им липсва тая идентичност и цялостност на образа като на бтв.
според мен нова държи много по-добри водещи и запомнящи се личности, но не знае как да ги 'промотира' пред зрителите си...
цитирай
8. анонимен - Az mnogo haresvam RTL i...
28.11.2006 20:15
...нъц.
цитирай
9. mikela - Нова не е " измита" и си ...
28.11.2006 20:17
Нова не е " измита" и си има идентичност...Какъв е образът на Бтв- телевизия за масата и народа, захаросани предавания и новини...водещите на новините им - така се държат, все едно зрителят е малоумен и имат някакви дразнещи интонации и поведение
цитирай
10. faq - mikela,
28.11.2006 20:26
не го приемай толкова навътре коментара. за мен лично по-голяма боза от бтв няма, но от гледна точка продукт те са боза, а за нова не е ясно бира ли са, картофки ли какво. това ми е идеята:)
цитирай
11. faq - mikela,
28.11.2006 20:34
не го приемай толкова навътре коментара. за мен лично по-голяма боза от бтв няма, но от гледна точка продукт те са боза, а за нова не е ясно бира ли са, картофки ли какво. това ми е идеята:)
цитирай
12. анонимен - samo proba
28.11.2006 21:19
dfaf
цитирай
13. анонимен - Кали
01.12.2006 11:39
То всичко хубаво. Съгласна съм с теб, faq. Но да ти кажа, това за което се хващам е какво наистина ще ни предложи Нова оттук нататък... Защото като гледам ББ като идея им се изчерпва. Сериалите... По-конкретно американските, сапунките да си ги перат бабите... Хубави сериали, ама може ли LOST да ми давате след като, ако има нямой който да не си го е драпнал от нета, то със сигурност го е изгледал тамън два пъти по AXN.... Виж с Prison break беше добър удар. Само че... толкова с касовите сериали... Трябва си повече гъвкавост, за да се задържи аудиторията за постоянно, а не само един месец в годината от 20.00ч вечерта...
цитирай
14. mikela - "Защото като гледам ББ като ...
01.12.2006 11:52
"Защото като гледам ББ като идея им се изчерпва."- Мисля, че само на теб ти е поомръзнал ББ...Хората го гледат и го харесват...всеки следващ ББ е с нещо различен от предишния... Щом Слави все още се гледа, макар вече да е поомръзнал, какво остава за ББ...
цитирай
15. faq - е, не знам дали са се изчерпали, но ...
04.12.2006 17:48
е, не знам дали са се изчерпали, но със сигурност не си дават много зор, а явно не е и нужно, щом зрителят пак си гледа. и сървайвър е много зле, но си го гледат.

а за сериалите си е голям проблемът с правата и разпространението. в момента се обмисля вариант да се правят премиерите им световен мащаб, т.е. призън в деня, в който се излъчва по фокс да се излъчва и по нова например, или с няколко (3-4 дни по-късно).

В момента това се прилага за САЩ и Канада, а от този сезон и един австралийски канал купи да излъчва един сериал(не си спомням кой точно) по този начин.

но в бг сме много далече от това, така че сваляйте си на воля, хаха. а днес май четох, че вече 24% от домакинствата са с нет в бг, с някакъв огромен растеж за една година. да му мислят телевизиите.
цитирай
16. анонимен - Sya vece...
11.12.2006 21:58
...i ot seriali pocna da razbira. Ai, siktir!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: faq
Категория: Лични дневници
Прочетен: 54396
Постинги: 9
Коментари: 59
Гласове: 41
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031